Само онлайн

Една звезда на цигулковия хоризонт- Памет за Васко Абаджиев

КН088

Нов продукт

12,00 лв

Автор: Христо Василев
Издателство: Авангард Прима
Корица: мека
Размери: 14,5 х 20,5 см
Брой страници: 124
Снимки: 17

За София доставката може да се извърши до офиса Ви или дома Ви на същата цена.

Добавяне към списъка с желания

...." В тези няколко очерка доц. д-р инж. Христо Василев се опитва да изследва генезиса на изкуството на феноменалния  български цигулар- виртуоз Васко Абаджиев.

С една неподправена любов и пиетет към този артист, авторът навлиза в дебрите на цигулковото изкуство, воден от специалисти,  любители и от собственото си чувство за прекрасното към този вид музика. Сам цигулар, той се опитва да обобщи и обясни тази магия наречена цигулар- виртуоз. Усилията му са насочени към  последните 14 години, когато изкуството на Васко Абаджиев беше извадено от забравата  и посредством съвременните комуникационни технологии стана достояние на цял свят. Приносът на автора за популяризиране на това изкуство е несъмнен и забележителен.

Явлението Васко Абаджиев си остава една загадка на природата, която е създала артист, човек и музикант достоен да бъде сравнен с най-големите цигулари на 20-и век. В книгата са цитирани мненията на редица автори и очевидци на изкуството на Васко Абаджиев, което продължава да завладява публиката и сега макар от записите на старите магнитофонни ленти. ......."

Related Products