В стаята, в която спиш

978-954-92008-5-0

Нов продукт

13,00 лв

  • Автор:  Стефания Панова
  • Издателство: СПЕКТРО ДИЗАЙН ООД
  • Корица: мека
  • Размер:240х160
  • Брой страници: 148

Добавяне към списъка с желания

"Уважаеми читателю, Неотдавна попаднах на едно есе от писателя Джон Чийвър, в което той нарича късия разказ „литературата на номада“. Препрочитайки своите разкази тук, осъзнавам, че повечето от тях са с номадска закваска и зачевани в движение – автобус, автомобил, влак, често в самолет – далеч от роден Това не е поредната любовна история, изпълнена с клишета. Това е история за малките и не до там малки неща....история за дома и приятелството, за раздялата, семейството, живота и смъртта. История за житейските уроци, които трябва да научим, за емоциите, които трябва да изпитаме и за хората, които никога няма да забравим. Понякога пътят, който сме поели, не ни отвежда там, където сме искали да отидем. Понякога, когато най-малко очакваме, се появява някой, който преобръща целия ни свят и просто ей така ни връща вярата в чудесата. И именно изненадите, които ни поднася животът, го правят толкова вълнуващ и непредсказуем.

"– Винаги съм се чудела как е възможно да продължиш с живота си, ако не можеш да загърбиш миналото?

– Просто трябва да пуснеш някои неща да си отидат и да позволиш на други да дойдат. Може да се окажат по-хубави.

– Но не те ли човърка, не искаш ли да знаеш?

– Понякога е по-добре да не знаеш, да оставиш нещата такива, каквито са.

– Толкова е лесно да го кажеш, но в действителност е доста по-трудно да го изпълниш.

– Никол, сърцето ти винаги ще се терзае за нещо, било то за миналото, настоящето или бъдещето. Не можеш да му заповядаш какво да чувства. Просто не се застоявай прекалено в миналото, защото ще те погълне като огромна яма, от която няма да можеш да се измъкнеш.

– Ти успя ли да го направиш? – попитах.

– Боря се с това всеки ден и съм здраво стъпил на земята. Каквото и да ми поднесе животът утре, съм благодарен, че имам днес. А днес не се връща, Никол. Така че живей днес, живей сега! И никога не се обръщай назад!"

Related Products