История на българските империи

Нов продукт

25,00 лв

Автор: Димитър Х. Попов
Издателство: Огледало
ISBN: 9789547231214
пето издание, 2014 год.
меки корици, 887 стр.

Добавяне към списъка с желания

„ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ ИМПЕРИИ“ отново застава пред българския читател в своето пето допълнено и преработено издание, десет го­дини след първите четири издания. Това стана възможно в резултат на патриотичната инициатива на тредседателя на Български национален фронт - САЩ, инж. Александър Дърводелски и на представителствата на БНФ в България (София), САЩ (Чикаго) и Австралия (Аделаида).
Повече от седем десетилетия Българският национален фронт и неговите деятели отстояват и защитават националната идея за духовно обединение на българските общности, за разпалване на обич към Отечеството и към българ­ските традиции, към бележитата ни история и към най-блестящите й и велики представители с техните послания и завети.
От страниците на тази книга славното ни минало идва при нас. То пов­дига завесата за премълчаните и неразпознати свидетелства от древни автори, аноними за нас, българите. Такива свидетелства, факти и догадки съм събирал късче по късче и съм ги подлагал на анализ и съмнение. Някои от тях съм отхвърлял, а към вече познатите исторически данни прибавях нови истини. Защото за нашата древност и за по-късната ни история са се произнасяли най- често чужди историци, и то от враждебни страни, които сме побеждавали или които са ни завладявали. Някои такива автори дори са ни измисляли история. Търсили са корените ни при славяните или при тюрките, за да ни унижат до незначително варварско и номадско племе, името на което взели едни други по-големи племена и създали държава в делтата на река Дунав.
Длъжен съм да кажа, че няма нищо по-недостойно от това да смениш самоличността на един народ и да погребеш едно хилядолетие държавен живот върху територията на почти цялата днешна европейска част на Русия.
Именно там възниква в самото начало на новата ера хунобългарската им­перия на Авитохол и Ирник, преобразувана по-късно през IV-V в. в империята, позната ни от историята като Старата Велика България.
И нещо, което не мога да не подчертая за пореден път.
Дунавска България на кан Аспарух не възниква през 681 г. като самос­тоятелна държава. Тя просто е разширение в югозападна посока на Старата Велика България на кан сюбиги Кубрат.
И ще завърша, че е крайно време да скъсаме решително със стария демо­диран имперски панславянски мит за България. Той няма нищо общо с нашето истинско минало.

Димитър Х. Попов

Related Products