Моята България. Кратка история за млади читатели

978-954-01-3767-4

Нов продукт

12,00 лв

  • Автор: Лизбет Любенова, Веселина Вачкова, Пламен Митев, Пламен Павлов
  • Издателство: Просвета , Фондация „Българска памет”
  • Корица: 
  • Брой страници: 108 
  • Размери: 200х260мм 

Добавяне към списъка с желания

„Историята не ни прави велики. Прави ни реалисти. С нея се научаваме да изграждаме човешка ценностна система. Учим се от грешките на предшествениците си.
Гордеем се с постиженията им и се научаваме да вярваме в себе си. Вярващият в себе си човек е успешен и полезен на останалите”. Тези думи на Милен Врабевски, председател на Фондация „Българска памет”, накратко представят замисъла на помагалото „Моята България. Кратка история за млади читатели.”


То съдържа 51 теми, обхващащи историята на България от Праисторията до Съвременността. В него наред с общоизвестните са включени и по-малко познати факти, събития и личности, които да провокират интереса и любознателността на читателя. Всяка тема има богата методическа част с различни исторически източници (текстове, снимки, художествени произведения, карти), представени в обособени рубрики: „Документите говорят”, „Портрети”, „Културно наследство”, „Още за”. Въпросите и задачите към тях стимулират критичното мислене, създават възможности за самостоятелна работа и работа в екип, за проучвателна дейност.
Авторите са подбрали разнообразни източници, които разкриват кои са нашите предци, как са живели хората в миналото, кои са личностите, станали пример за подражание, защо имаме основание днес да се гордеем, че сме българи.
Макар че помагалото е адресирано основно към учениците от прогимназиалния етап на основното образование, то ще е занимателно четиво не само за млади читатели, но и за всички, които проявят любопитство към този увлекателен разказ за родната история.

Related Products