Пътуване в космоса

КН039

Нов продукт

30,00 лв

  • Автор: Иън Греъм
  • Издателство: ИнфоДАР
  • Корица: твърда
  • Размер: 26 х 28 см
  • Брой страници: 28

Продуктът вече не е наличен

Добавяне към списъка с желания

Качете се на борда за фантастично триизмерно откривателско пътуване в Космоса. Разкрийте тайните на Вселената – вижте как се образуват опашките на кометите, как се въртят галактиките и как избухват звездите – и се включете в най-великите космически приключения на човечеството, от приземяванията на Луната до Международната космическа станция.

"Пътуване в Космоса" - едно вълнуващо интерактивно пътуване из слънчевата система и отвъд нея, където цифровите илюстрации живо пресъздават космическите мисии.Книга изпълнена с много изобретателни обемни макети, издърпващи се панели, уникални фотографии на планетите, напречни разрези и разгъвки за наистина интерактивно триизмерно преживяване.

Космосът омайва хората от хиляди години. Много преди модерната астрономия да разкрие тайните на Космоса, древните цивилизации са се опитвали да разгадаят нощното небе. Преди повече от четири хиляди години европейците издигат гигантски каменни кръгове, за да отбележат движението на Слънцето и Луната. приблизително по същото време египтяните използват движението на Луната и на най-ярката звезда, Сириус, за да създадат календарите си. В продължение на векове хората са се ориентирали по звездите при пътешествията си.

Ала едва след изобретяването на телескопа преди около четиристотин години астрономите най-накрая получават възможност да разгледат детайлно Луната и планетите. Най-после те успяват да разберат какви са тези странни обекти в небето и защо се движат по такъв начин. През следващите векове появата на по-големи и по-добри телескопи позволява на хората да видят още по-далечни обекти. През последните двадесет години телескопите дори бяха изпратени в Космоса, за да виждат по-надалеч отвсякога. Въпреки този напредък, има много неща във Вселената, които остават мистерия. все още има много за откриване и изучаване.
Съдържание:
Изучаване на Космоса
Слънчевата система
Слънцето
Затъмнения
Земята и Космосът
Луната
Планетите
Марс
По-малки небесни тела
Животът на една звезда
Галактиките
Навлизане в Космоса
Космически станции
Индекс

Related Products