За разузнаването. История на шпионажа и тайния свят

9789543985234

Нов продукт

19,99 лв

  • Автор: Джон Хюз-Уилсън
  • Издателство: Труд
  • Корица: мека
  • Размери: 14 х 21 см
  • Брой страници: 512
  • Преводач: Антония Стоянова

Добавяне към списъка с желания

Тази книга води началото си от “Най-големите гафове в света на военното дело и на разузнаването”, написана през 1999 г.
Тя се продаде в голям тираж и през 2004 г., след атентата срещу Световния търговски център и нахлуването в Ирак, излезе второ, преработено издание. То също пожъна невероятен успех и е била преведена на шест езика, включително турски и японски, и се е превърнала в препоръчително четиво на разузнавателни агенции, както и в учебник за редица университетски курсове по разузнаване.

Книгата представя промените в областта на разузнаването настъпили след 2004 г. до наши дни. Авторът се е опитал не само да улови тези промени, но и да оцени въздействието им, за да даде на читателите един широк и обективен поглед върху темата за разузнаването.

„За разузнаването” е написана изключително четивно, няма претенции да бъде задълбочена академична разходка през историята на събитията, а да представи съвременен анализ на разузнаването в близкото минало и въздействието, което то е оказала върху значими събития. Главите в тази книга имат за цел да дадат на читателя достъпен, добре информиран поглед върху различни теми, с много тайни и формалности. „За разузнаването” е писана както за обикновения читател, така и за професионалния разузнавач.

Related Products