Нов
Коронавирус

Коронавирус

9789546559876

Нов продукт

14,99 лв

Автор:Игор Прокопенко          

Издателство: БАРД

ISBN: 9789546559876
Година на издаване: 30.03.2020
Корица: мека

Страници: 176

Тегло: 289г.

Добавяне към списъка с желания

Коронавирусът убиец 2019-nCoV се появи в Китай в края на 2019 година. Според статистиката през първия месец са потвърдени 32 хиляди случая на заболяването. Лечение няма, ваксина няма, броят на леталните изходи наброява хиляди. Откъде се е взел този неизвестен на науката вирус?

Според официалната версия източникът на заразяването е пазарът за риба. Съдбоносна случайност: някой продавал месо от диви животни, някой не си измил ръцете преди хранене... Може ли да вярваме на тази версия?

  • Вирусът се оказа в пълна готовност да се предава от човек на човек. Защо това не е ставало и преди?
  • Какво казват участниците и очевидците за странностите на тази трагедия, започнала през зимата на 2019/2020 в китайския град Ухан?
  • Има ли основания да се твърди, че истинският брой на жертвите на новия коронавирус е десетки пъти повече и че стремително ще расте?
  • Може ли човечеството да е заплашено от смъртоносна пандемия?
  • Как да се опазим от тази страшна болест?

Журналистическото разследване на Игор Прокопенко, документалист и телевизионен водещ, проведено непосредствено в Китай, а също и в Москва и Новосибирск, където изтъкнати лекари и биолози изучават най-опасните вируси (там има и сътрудници на разузнаването), ще отговори изчерпателно на тези и на други въпроси за вируса убиец.

Related Products